- Door: Flore Riemens, Planner bij LINQ-

LINQ werkt mét en vóór vele studenten, de uitzendkrachten, een grote groep jonge mensen waar ikzelf deel van uit maak. Dagelijks zet het uitzendbureau zich in om zijn motto, luidend 'We get things done', waar te maken. De naam van LINQ maakt in één oogopslag duidelijk waar het bedrijf voor staat en welke waarden het nastreeft: power, play and LINQ.

De kracht oftewel de ‘power' van LINQ schuilt in het samenbrengen van mens en werk. Het creëren van de juiste match, een LINQ, tussen bijzondere bedrijven en gepassioneerde, hardwerkende mensen met als doel gezamenlijk waardevolle projecten neer te zetten. Een dergelijke koppeling op zichzelf is mooi, maar voor het werkelijk toevoegen van waarde dient een match voor LINQ ook ‘echt’ te kloppen. Zo kijkt LINQ aandachtig naar waar de interesse en ambitie van de uitzendkracht ligt, en deelt hem/haar zodanig op een klus in.  Wanneer mensen passie hebben voor hetgeen zij doen, plezier hebben in de werkzaamheden die zij verrichten, kunnen er volgens LINQ gezamenlijk hogere niveaus van succes behaald worden.

De creatie van deze LINQ(S) wordt gerealiseerd door het ijzersterke en vriendelijke team van LINQ, mijn collega’s. Hetgeen zij, wij, proberen na te streven is zichtbaar en voelbaar in de samenwerking op kantoor. Bij ieder van mijn collega’s zie en voel ik de passie voor het vak en de niche apart, van security, customer care tot aan hospitality, waar zij zich in specialiseren.

Ik begon zelf als uitzendkracht bij dit mooie bedrijf en heb mij inmiddels tevens mogen aansluiten bij het team van LINQ op kantoor. Een situatie waar het gezegde ‘best of both worlds’ opgaat.  Ik ervaar de service die vanuit het uitzendbureau wordt geboden, en ondervind aan den lijve wat alle diverse, aangeboden werkzaamheden werkelijk inhouden. Alsmede word ik gewaar van al het werk dat wordt verricht en de voorbereidingen die moeten worden getroffen vanuit kantoor om bovengenoemde mogelijk te maken. Van dat laatste is naar mijn mening menig uitzendkracht zich te weinig bewust, met de nodige consequenties.

Op natuurlijke wijze is er een kloof aanwezig tussen een uitzendbureau en zijn uitzendkrachten, gegeven dat de werkzaamheden gepaard gaan met een zekere onpersoonlijkheid; veelal nieuwe collega’s, nog onbekende contactpersonen, en locaties.

Daar waar menig uitzendbureau probeert deze afstand te overbruggen, heeft LINQ de manier gevonden. LINQ speelt in op deze afstand door zogenaamde‘LINQERS’ in het leven te hebben geroepen. Een LINQER brengt de uitzendkracht wekelijks op de hoogte van alle werkzaamheden, onderhoudt een persoonlijke relatie met hem of haar, en zorgt zo voor een sterke binding van de werker met het bureau. Eveneens is de verschijning van LINQ persoonlijk vanwege zijn informele en toch professionele karakter. Langskomen op kantoor is, wellicht spreek ik voor meerdere uitzendkrachten, een gevoel van thuiskomen. Er hangt een heerlijk warme sfeer en de ruimte is gevuld met kleurrijke portretten van een aantal glimlachende uitzendkrachten.

Ik ben benieuwd naar de ervaring van meerdere uitzendkrachten, jullie, met LINQ en zou dus vooral willen zeggen, kom eens gezellig langs om je mening en ervaringen met ons te delen!