eERSTE ERVARINGEN BIJ LINQ

Door: Bob Havermans | Stagiair Recruitment en Hospitality | LINQ

In oktober ben ik begonnen met mijn stage bij LINQ, als Recruitment en Hospitality stagiair. Momenteel studeer ik HBO Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam.

Ik ben bij LINQ  terecht gekomen via een klasgenoot. Luke heeft haar een berichtje via LinkedIn gestuurd, maar zij had al een stage en wist dat ik nog op zoek was. Ze heeft Luke haar contactgegevens doorgestuurd en diezelfde dag nog ben ik op gesprek gegaan en aangenomen. Zo zie je maar dat via via een hele effectieve weg kan zijn!

Het begin van mijn stage bevalt heel erg goed. Ik werd warm ontvangen in het team en voelde mij gelijk  op mijn gemak. Wat ik prettig vind hier is dat we serieus werken, maar dat humor en een lach ook zeker niet ontbreken. Als stagiair wordt je goed begeleid en is er veel ruimte om vragen te stellen. Door de gezellige borrels en dagelijkse lunches leer je iedereen kennen en dat maakt de werksfeer nog beter.

Dagelijks houd ik me bezig met de werving en selectie van studenten die voor hospitality klussen aan de slag gaan. Ook heb ik aangegeven dat ik woordvoering en gesprekstechnieken erg interessant vind. Hier hebben zij ook echt naar geluisterd. Zo mag ik een Personal Impact Training en een cv check gaan geven bij studentenverenigingen waar wij nauw mee samenwerken. Het doel van de Personal Impact Training is dat wij studenten kunnen leren hoe zij zich zelf kunnen presenteren aan een bedrijf, tijdens een sollicitatiegesprek en hoe zij hun competenties kunnen benoemen! Dat is niet alleen leerzaam voor hen maar ook voor mij!

Het leuke aan mijn stage vind ik dat het heel divers is. Zo ben ik de ene dag veel aan het bellen, maak ik een selectie en plan ik gesprekken in. De andere dag kan ik weer aan de slag met het trainingsbeleid of het organiseren van een evenement.

Naast een leuke stage bieden ze hier  ook een mogelijkheid tot een vaste bijbaan. Mijn plan is om na mijn stage te blijven hangen en twee dagen in de week op kantoor mee te blijven draaien.  

Op dit moment zijn wij opzoek naar een Recruitment & hospitality stagiair, ben jij na het lezen van deze blog geïnteresseerd? Klik dan hier om de vacature te bekijken en solliciteer!