- Door: Sander Basemans l Stagiair Marketing en Recruitment l LINQ

Op maandag 1 oktober ben ik met mijn stage begonnen als stagiair Marketing  & Recruitment bij LINQ. Ik loop vier dagen in de week stage en naast mijn stage doe ik ook mijn afstudeerscriptie. Via LinkedIn ben ik door Luke benaderd en is het balletje vervolgens gaan rollen. Ik heb twee gesprekken gehad, mijn eerste gesprek had ik met Luke en mijn tweede gesprek had ik met Marit en Wietske. In mijn tweede gesprek werd er dieper op mijn competenties in gegaan en kreeg ik een beter beeld van LINQ. Bij beide gesprekken had ik meteen een goed gevoel en een goede indruk. Er werken veel jonge mensen hier op kantoor en ik ben nog steeds veel in contact met de studentenwereld. Een week later kreeg ik te horen dat ik was  aangenomen!

Tijdens mijn eerste week had ik een planning op papier staan met allerlei meetings en uitleg over de werkzaamheden die ik tijdens mijn stage ga doen. Ik viel de eerste week gelijk met mijn neus in de boter, want donderdag stond er een personeelsuitje op de planning! We gingen met alle medewerkers van kantoor met de bus naar Rotterdam  toe! We kregen daar een hele inspirerende lezing in Hotel New York en zijn toen daarna op een speedboot geweest en hebben als afsluiter bij de Ballentent gegeten. Hierdoor leerde ik gelijk iedereen kennen.

Op kantoor ben ik verantwoordelijk voor de wekelijkse Facebookcontent en heb ik nauw contact met de relatiemanagers van alle niches. Marketing en Recruitment staat in deze tijd heel erg verbonden met elkaar, omdat werving steeds meer via de online media kanalen gaat. Doormiddel van mijn eigen netwerk en netwerk van andere studenten wil ik zoveel mogelijk nieuwe studenten bereiken om voor LINQ te werken.

Wat het leuke van deze stage is dat het heel divers is, het ene moment ben ik bezig met het inplannen van nieuwe intakes en het andere moment bedenk ik leuke acties voor social media en ben ik bezig met het online werven van nieuwe studenten.  

Wat ik zelf heel fijn vindt is dat ze bij LINQ mij begeleiden in het dagelijks werken. Ik krijg goede hulp met mijn scriptie en ook op persoonlijk vlak zoals de ontwikkeling van mijn competenties, krijg ik goede begeleiding bij.

En als laatste, wij hebben elke vrijdag een borrel met alle collega’s op kantoor en mogen we, als de doelstellingen zijn behaald, aan het rad draaien en kunnen we leuke prijzen winnen! En oh ja en nog één ding…. Ik hoef nooit meer thuis mijn brood te smeren, elke dag wordt er hier voor een heerlijk lunch verzorgd op kantoor.

En wat dan ook nog bij een van mijn taken behoort is op zoek gaan naar een opvolger! En daar kan je niet vroeg genoeg mee beginnen. Lijkt het je wat na het lezen van deze blog om hier stage te gaan lopen? Klik dan snel op de link en wie weet zit je straks ook aan de heerlijk lunchtafel hier!