- Door: Mark van der Veen - LINQER en projectleider barpersoneel bij LINQ

Het is een zonnige zaterdag in juli. De thermometer tikt de 28 graden aan en er staat geen wolkje aan de lucht. Je bent gisteravond na een avondje stappen en een afterparty in de shoarmazaak net iets te laat in je bed beland en je hebt nét iets meer geld uitgegeven dan je in gedachten had. Waar blijft die stufi toch als je het nodig hebt? Je neemt je voor om het vandaag anders te gaan doen: je staat aan de bar op een van jouw favoriete festivals, lekker in het zonnetje. Eén verschil: je staat dit keer niet met een bier in je hand voor de bar, maar je staat biertjes te tappen áchter de bar! Dat is een keer wat anders: in plaats van je geld uitgeven op een festival, je geld verdienen op een festival. Op deze manier kan je lekker genieten van jouw favoriete muziek, je wordt met een beetje geluk een beetje bruin én je verdient er nog geld mee ook. Wat wil je nog meer als student?

Als barmedewerker voor LINQ is geen festival hetzelfde. Met festivals als: Masters of Hardcore, Kingsland, Het Amsterdams Verbond en Loveland is er voor ieder wat wils en hoeft geen dag hetzelfde te zijn. De ene keer sta je biertjes te tappen in de zon tijdens Koningsdag, de andere keer sta je voornamelijk flesjes water te verkopen terwijl de techno beats je om de oren vliegen.

Nu hoor ik je denken: “Wat nu als ik bier drinken leuker vind dan bier tappen?” In dat geval zijn er gelukkig nog andere dingen die je op een festival kan doen. Je kan bijvoorbeeld ook achter de bar werken als voorschenker of uitgever. Hierbij kom je amper met de biertap in aanraking. Als je grote ambitie en genoeg skills hebt kan je zelfs doorgroeien tot barhoofd, dan heb je de leiding over een hele bar!

Als rond 00:00 uur het festivalterrein langzaam leeg begint te lopen houdt jouw werkdag er ook mee op. Met een bruin koppie en een voldaan gevoel heb je jezelf uitgecheckt en loop je naar je fiets. Op dat moment gaat je telefoon: “Of je nog even mee de stad in gaat?” Het is ondertussen nog maar half 1 dus je besluit dat je best nog eventjes de stad in kan gaan. Met een aantal vrienden beland je na een paar biertjes en nét iets te veel sterke drankjes, diep in de nacht, wéér in de shoarmazaak. Gelukkig heb je vandaag genoeg geld verdiend om zonder de hulp van ome DUO een lekker broodje te kopen, of misschien zelfs twee;-)