Door: Thijs de Bruin, Linqer bij LINQ

De Zwarte Cross, het walhalla voor de boeren. Wat begon als een kleinschalig motorcross evenement bij een boer in de achtertuin met 1000 man publiek is de laatste jaren uitgegroeid tot het grootste Muziekfestival van Nederland en het grootste motorcross evenement ter wereld met wel 220.000 bezoekers!

3 jaar geleden ben ik zelf voor het eerst in contact gekomen met de zwarte cross via Linq. De vooroordelen die ik had over de zwarte cross, Bier, motors, boeren, modder en nog meer bier bleken te kloppen. Maar wat ik niet wist was dat het daarnaast een hele toffe mix van motorcross, muziek, stunts, theater, humor en heel veel gekte is! 

Samen met ongeveer 100 andere studenten heb ik hier de afgelopen jaren een top weekend beleefd. Overdag wordt er gewerkt, hier moet je denken aan service werkzaamheden zoals het ondersteunen van de beveiliging en het doorverwijzen van bezoekers. Maar in de vrije uren naast de dienst kan je de crew-bar onveilig gaan maken en daar tegen gereduceerde prijzen biertjes drinken. Wanneer je nog genoeg energie over hebt kan je jezelf hierna naar het evenemententerrein slepen en zelf alle gekkigheid gaan ontdekken die de Zwarte cross te bieden heeft! Wanneer je werkt heb je namelijk gratis toegang tot het gehele terrein van de Cross en heb je dus, naast dat je geld verdient, een gratis festival weekend!

Klinkt dit als een mooie manier om je bankrekening te spekken deze zomer en daarnaast het grootste en gekste festival van Nederland mee te maken? Schrijf je dan nu in en wees erbij!