- Door: Piketteam bij LINQ

Het weekend staat voor de deur, voor menig man/vrouw het moment om even te ontspannen, echter is voor ons als ‘piket’ juist het weekend de tijd waar wij de handen uit de mouwen mogen steken. Tijdens onze weekenddiensten staan wij paraat om studenten uit de brand te helpen en zijn wij bereikbaar voor werkgevers met vragen. Je kunt het nog zo gek niet bedenken; een van de trap af gevallen kat (genaamd Garfield) die naar het ziekhuis gebracht moest worden of een student die plots opgesloten zit op het toilet bij zijn schoonouders. Kortom: genoeg te doen!

Allereerst zullen we alle onduidelijkheid rondom de niet erg bekende term ‘piket’ uitleggen. Volgens de encyclopedie betekent dit het volgende: Het buiten de normale werktijd van de aangewezen functionaris bereikbaar en beschikbaar zijn voor werkzaamheden die geen uitstel dulden en welke bereikbaarheid en beschikbaarheid door het Directieteam is aangemerkt als piketdienst. Dus: bereikbaar zijn!

Maar wat houdt een baan als piket inhoudelijk nou eigenlijk in? Wij zijn verantwoordelijk voor de noodtelefoon van LINQ. Hier bellen zowel studenten als opdrachtgevers naar buiten kantooruren (voor 9.00 uur, na 17.30 uur en in het weekend).

Het leven van een piket is dus voornamelijk veel bellen en studenten uit de brand helpen. Dit doen we graag en elk weekend is het weer gezellig om met z’n tweetjes op kantoor koffie te drinken en elkaar te helpen waar nodig. Als weekendpiketjes leer je elkaar dus ook nog eens goed kennen: Je breidt tegelijkertijd je vriendenkring uit. Win win!

Dan rest ons nog één vraag: Met welke openingszin zou jij opnemen als jij piket was?