- Door: Nicole van Engelen, LINQER bij LINQ & Front Office medewerker bij RAI Amsterdam -

De IBC2017 vierde afgelopen week haar 50e jubileum in de RAI Amsterdam! Alle hallen van de RAI waren weer helemaal gevuld! Met wel meer dan 1.700 stands en 55.000 bezoekers uit 170 verschillende landen. Het was een super drukke, gezellige en goed verlopen week. Maar waarom is de IBC beurs nou zo een succes?

1.  Het is de grootste beurs voor technologie, entertainment en media.
De IBC is een beurs waar men bij elkaar komt voor het delen van hun kennis over verschillende soorten technologieën. Het is sinds 1967 al de grootste beurs uit deze tak en het blijft zich steeds maar uitbreiden! Dit heeft ervoor gezorgd dat de IBC al voor langere tijd de grootste is gebleven, waardoor men hiervoor vanuit heel de wereld naar Amsterdam toe reist. Ontzettend leuk om al deze mensen uit zo veel verschillende landen bij elkaar te zien!

2. De IBC toont het nieuwste van het nieuwste.
Tijdens de IBC worden de allernieuwste snufjes en trends gedemonstreerd die in deze industrie in ontwikkeling zijn. Van nieuwe drones, de meest menselijkste robot van de wereld tot virtual reality brillen die je meenemen in een compleet andere dimensie!

3. Er is voor ieder wat wils!
Je zou denken dat zo een beurs misschien alleen bedoeld is voor zakenmensen die vanuit grote bedrijven een kijkje komen nemen. Maar niets is minder waar als ik zeg dat er bijvoorbeeld ook studenten rondliepen! Of particulieren die geïnteresseerd zijn in de nieuwste kwaliteit camera’s of televisieschermen. En natuurlijk kunnen de professionals zaken doen met de grootste merken uit deze branche!

4. Er zijn verschillende activiteiten om aan mee te doen of bij te wonen.
De IBC is niet alleen een beurs met stands, er worden ook nog conferences gehouden, waar wordt gediscussieerd over de nieuwste producten. Er worden awards uitgereikt voor de meest mooie en creatieve stands, er worden feestjes gegeven, lotterij kaartjes verkocht voor het goede doel en films gedraaid. De IBC biedt daardoor een veelzijdige conventie!

5. En natuurlijk, omdat het in de RAI Amsterdam wordt georganiseerd!
Een enorm grote, goed bereikbare en fijne plek om zo een succesvolle beurs als de IBC te houden. Zowel de bezoekers als exposanten vinden het ontzettend leuk in Amsterdam en de aanvragen voor nieuwe registraties voor volgend jaar kwamen al snel langs mijn balie!