- Door: Gijs Dirken, Relatiemanager Security bij LINQ

Hoe gaaf is dat, werken op een van de meest bezochte luchthavens van Europa en in aanraking komen met de meest uiteenlopende culturen? Afgelopen jaar werd Schiphol bezocht door maar liefst 68,4 miljoen passagiers en is daarmee de motor van de Nederlandse economie.

LINQ is dit jaar in zee gegaan met een van de grootste beveiligingsorganisaties die samenwerken met Schiphol. Zij zijn mede verantwoordelijk voor de veiligheid rondom de miljoenen passagiers die op de luchthaven aanwezig zijn. Er is een enorme vraag naar beveiligers wegens een aanscherping op terrorismebestrijding. LINQ wil daar graag een steentje aan bijdragen.

De selectieprocedure is streng; na een sollicitatie bij ons zal ook een sollicitatie plaatsvinden bij de opdrachtgever zelf. Vanaf dat moment wordt er ook van je verwacht dat je fulltime beschikbaar bent om een verkort opleidingstraject (4 klassikale en intensieve lessen) te volgen. Je wordt dan klaargestoomd om de examens Wettelijke Kaders en Beveiliging van Objecten te halen.

Na een maand bikkelen sta je plots als een trotse luchthavenbeveiliger tussen alle passagiers van Schiphol! Jij zorgt voor hun veiligheid. Je controleert de vertrekkende passagiers en hun bagage met behulp van X-ray- en detectieapparatuur.

Je herkent het wel, elke vlucht vertrekt vaak erg vroeg in de ochtend. Als Luchthavenbeveiliger moet je daar ook bij zijn, maar zie het als een voordeel: na een vroege shift heb je nog de hele dag voor jezelf plus je hebt recht op de onregelmatigheidstoeslagen!

Als Luchthavenbeveiliger ben je echt een mensen-mens, heb je veel doorzettingsvermogen en sta je stevig in je schoenen. Iets waar wij bij LINQ van houden. In augustus start er weer een nieuwe klas, dus twijfel niet en meld je aan!