- Door: Ingrid Brokke, LINQER bij LINQ-

Vaak krijg ik de vraag: ‘hoe in hemelsnaam doe je dat? Naast je studie (en je sociale leven, niet te vergeten) ook nog werken?!’. En die vraag vind ik nou juist zo leuk, want bij LINQ kan dat maar al te goed! Dit werk is voor mij geen extra last of verplichting, het is bijna zelfs even een pauze. In de kwartiertjes tussen mijn colleges of studiemomenten door (okee ik geef toe, soms ook tijdens de colleges als de stof even wat minder interessant is..) kijk ik even op mijn telefoon of er nog mailtjes of whatsappjes zijn, en reageer ik hierop. Ik deel mijn werktijden zelf in, en zeg nou zelf: wat is er mooier dan je salaris opbouwen vanuit de collegezaal?

Op dit moment zit ik in mijn 3e jaar van de bachelor Bewegingswetenschappen in Groningen. Ik hoor je denken, ‘bewegingswetenschappen’? Het is inderdaad niet zo’n bekende studie, maar dat maakt hem zeker niet minder interessant. Het komt erop neer dat ik word opgeleid tot onderzoeker, gericht op het bewegen van het menselijk lichaam. Hierbij kun je denken aan 3 richtingen: sport, revalidatie en ouderdom. Vooral de sportrichting sprak me erg aan bij het kiezen van deze bachelor, vandaar ook deze studiekeuze. Nu ben ik bezig met het opstarten van mijn bachelor afstudeerproject, uiteindelijk hoop ik over een paar maanden mijn officiële papiertje op te kunnen halen. Dat betekent dus dat ik, als het loopt zoals ik hoop, netjes in 3 jaar mijn bachelor haal.

Als ik mensen vertel over mijn studievoortgang, vertel ik er eigenlijk ook altijd bij dat ik eerlijk gezegd redelijk verbaasd ben dat het allemaal zo soepel is verlopen tot nu toe. Ik ben, heel eerlijk, niet de ideale student. Naast mijn studie doe ik veel andere dingen; ik ben actief bij een studentenvereniging, iets minder actief (oeps) met sporten, ik ben niet vies van een feestje en daarnaast heb ik natuurlijk mijn werk. Sinds augustus ben ik werkzaam als LINQER, en zoals ik net al wel liet doorschemeren: dit bevalt me heel goed!

Het is ideaal dat ik mijn werk eigenlijk helemaal via mijn telefoon kan doen. Daardoor kan ik werken wanneer ik wil; k zit niet vast aan een begin of eindtijd en er is altijd wel iets te doen. Inhoudelijk sluiten mijn studie en dit werk eigenlijk niet bij elkaar aan, maar ik vind het juist wel leuk dat ik op deze manier naast mijn studie nog wat ervaring opdoe in een ander vakgebied. Ik hoop dan ook dat ik voorlopig nog even door kan als LINQER, want ondanks dat ik al veel nieuwe dingen heb geleerd ben ik ervan overtuigd dat ik er nog veel meer uit kan halen in de toekomst.

Inmiddels is mijn pauze voorbij, dus het is weer tijd om naar de collegeslides te kijken. Statistiek om precies te zijn, altijd leuk… Misschien dat ik straks m’n mail nog maar even check. ;)