- Door: Marie van der Donk I Uitzendkracht en fotograaf Powerplay People| LINQ

Met zwetende handen sta ik in de mediamarkt mijn nieuwe spiegelreflexcamera af te rekenen. Sparen behoort niet echt tot mijn talenten, maar ik moét dit pareltje echt hebben. Voor mezelf, voor mijn studie journalistiek, én nu ook voor werk. Vanavond dan maar aan een huisgenootje vragen of ik haar restjes als avondeten mag hebben; mijn bankrekening is nu écht leeg. Op het moment dat Powerplay People | LINQ mij de optie gaf om mijn hobby en studie samen te voegen in één baantje durfde ik weer zelf mijn boodschappen te doen.

Sinds een aantal weken ben ik nu fotograaf bij dit uitzendbureau. Iets wat spontaan is ontstaan, maar super goed is uitgepakt. Als je denkt dat foto’s maken alleen maar zonder nadenken op een knopje drukken is, heb je het mis. Ik zie het echt als een uitdaging om mooie beelden te schieten om zo meer studenten enthousiast te maken voor dit werk. Ik behoor als student zelf natuurlijk bij de doelgroep, en snap heel goed dat verhuizer of koerier niet altijd heel spannend klinkt. Met mijn foto’s probeer ik te laten zien wat het werk écht inhoudt.

En dat is me nogal wat. Achterop een scooter zit ik in een bijna-yoga-waardige houding half omgedraaid met een camera in mijn hand. Alles over voor een mooi beeld van een fietskoerier scheurend over de gracht. Door Amsterdam fietsen zonder een paar stoeprandjes, toeristen of tegenliggers mee pakken vind ik al een uitdaging op zich, maar dit ging nog iets verder.

Tijdens mijn tocht in het zonnetje door onze hoofdstad kom ik op heel veel verschillende plekken. Ik heb mijn lichtelijke hoogtevrees opzij moeten zetten om op honderd meter hoogte vast te leggen wat er op de Amsteltoren gebeurt. Maar het echte on-top-of-the-world-gevoel heb ik als ik met mijn camera in mijn hand over de Zwarte Cross loop en foto’s mag maken.

Soms vinden mensen het wel een beetje ongemakkelijk om in mijn lens te kijken, maar dat vind ik juist zo leuk aan mijn werk. De hele dag een beetje met andere studenten kletsen en op veel plekken komen. ’s Avonds plof ik meestal, met een klein beetje spierpijn van het fietsen én een biertje, op de bank achter mijn laptop om de foto’s te bewerken. Het is dan ook echt leuk om je eigen werk weer online terug te zien.

Wat ik het allerliefste doe, ik nu mijn bijbaan geworden. Dus kijk vooral niet raar op als ik op jouw werkvloer rondloop. Dat betekent alleen maar dat jij lekker bezig bent als dé nieuwe uitzendkracht en gezicht van Powerplay People I LinQ.