Door: Amber Frijters Van uitzendkracht naar medewerker bij LINQ

In de zomer van 2015 kwam ik voor het eerst in aanraking met LINQ. Door mijn LINQER, een meisje dat ik kende via mijn studentenvereniging, werd ik destijds gevraagd of ik wilde werken op de KLM Open. Naast dat ik stiekem heel erg aangetrokken werd door het feit dat we een perfect op maat gemaakt stewardessenpakje mochten dragen, leek het me ook geweldig om deel uit te maken van zo’n groots evenement. Het pakte goed uit: we hebben het hele weekend met een hele leuke groep meiden hard, maar fijn gewerkt.

 

Na de KLM Open ben ik altijd wat losse klussen naast mijn studie blijven doen voor LINQ en heb in deze tijd ook de fusie met Powerplay People meegemaakt. Dit bracht niet alleen kleine veranderingen met zich mee, zoals bijvoorbeeld het systeem waarmee gewerkt werd, maar vooral ook het aanbod en de variatie in het werk dat aangeboden werd vergroot. In deze periode was ik vooral geïnteresseerd in flexibel werk en heb ik bijvoorbeeld vaak op NS-stations gestaan als promotiemedewerker of als winkelmedewerker bij kledingwinkels PAUW en We Are Labels.

 

Toen ik vorig jaar van Groningen naar Amsterdam verhuisde om hier aan mijn master te beginnen, veranderde mijn interesse in het soort werk dat ik wilde doen. Waar ik als bachelor student vooral af en toe als er iets leuks voorbijkwam wilde werken, wilde ik tijdens mijn master een vaste bijbaan waar ik veel zou kunnen leren. Gelukkig bleek LINQ ook hierin de ideale uitkomst te bieden. Via het uitzendbureau heb ik uiteindelijk een jaar lang met veel plezier gewerkt bij het Hospitality Crew Centre van de RAI. Een uitdagende bijbaan waar ik mezelf op professioneel vlak heb kunnen ontwikkelen.

 

Maar aan alles komt een eind en na dat jaar keihard gewerkt en gestudeerd te hebben, ben ik afgelopen zomer afgestudeerd en ging ik op zoek naar mijn eerste baan. Terwijl ik op vakantie aan het vieren was dat ik net mijn scriptie had ingeleverd, kreeg ik een mailtje van LINQ binnen. Op dat moment ineens werkzoekend in plaats van student, werd ik meteen getriggerd door het kopje “startersfuncties”. Het bleek te gaan om meerdere banen, waaronder één op het kantoor van LINQ zelf. Ik las de vacature van relatiemanager Office & Customer Care en voelde mijn enthousiasme groeien. De echte overtuiging dat ik ook echt moest gaan solliciteren kwam toen mijn vader zei: “daar staat: wij zoeken Amber Frijters”.  Blijkbaar dachten ze daar op kantoor hetzelfde over, want nog geen maand later was ik aangenomen. Inmiddels heb ik mijn eerste twee maanden erop zitten waarin ik ontzettend veel heb geleerd en dit leuke bedrijf nog beter heb leren kennen. En wat het grappige is: in mijn eerste week hier kwam ik erachter dat er op kantoor een foto hangt van mij in 2015 bij de KLM Open, daar waar heb allemaal begon!