Werken als Luchthavenbeveiliger

Als luchthavenbeveiliger lever jij een belangrijke bijdrage aan de veiligheid en het welzijn van vertrekkende passagiers. Je hebt een scherp oog voor afwijkende situaties die tot ongewenste beïnvloeding kunnen leiden en controleert de vertrekkende passagiers en hun bagage met behulp van X-ray en detectieapparatuur. Dit gebeurt op onregelmatige tijden (dus ook ’s nachts en in de vroege ochtenduren).

Hoe word je Luchthavenbeveiliger?

Werken als Luchthavenbeveiliger brengt grote verantwoordelijkheden met zich mee. Voorafgaand wordt je daarom uitgebreid gescreend door de Marechaussee. Daarnaast is het noodzakelijk dat je eerst minimaal de theoretische onderdelen van de MBO opleiding Beveiliger behaalt en aansluitend een specifieke training op de Luchthaven zelf voordat je dit werk mag gaan doen. In de eerste periode van je werkzaamheden word je begeleid door een praktijkbegeleider.

 

Waar werkt een Luchthavenbeveiliger?

Je kunt aan de slag op Schiphol of Eindhoven Airport en je werkt in de ‘security lanes’. Aankomende en vertrekkende passagiers moeten voorafgaand aan een vlucht door deze security check. Je staat dus continu in rechtstreeks contact met passagiers.

Ben jij de medewerker die wij zoeken?

Studeer jij óf heb je gestudeerd op MBO 4, HBO of WO niveau? In dat geval nemen wij de cursuskosten volledig voor onze rekening. Wel maken we met elkaar duidelijke afspraken over de aanwezigheidsverplichting tijdens het opleidingstraject en het minimum aantal uren dat je in het eerste jaar moet werken. Tijdens het intakegesprek zullen we hier uitgebreid op ingaan.

Geïnteresseerd, of heb je een vraag? Neem dan contact met ons op via security@powerplaypeople.nl, schrijf je in, of bel ons!

Klik op 'Opleidingstraject' hieronder voor een exacte beschrijving van het opleidingstraject.