- Door: Annabella de Reus, Medewerker bij RAI Amsterdam via LINQ -

Ik ben Annabella, 22 jaar en werk nu bijna 2 jaar voor LINQ. Ik ben begonnen als invalskracht bij de RAI maar na een klein maandje werd ik opgenomen in de vaste poule van Front Office en dat vind ik tot nu toe nog super leuk!

Door mijn opleiding Leisure Management wilde ik graag meer ervaring opdoen rondom de beurzensector en via LINQ was dit de uitgelezen mogelijkheid. In de twee jaar dat ik nu werkzaam ben in deze poule heb ik al veel geleerd en heel veel beurzen van dichtbij mogen mee maken. Het leuke van de Front Office poule is, is dat als je er wat langer in zit je ook de verschillende managers binnen de RAI leert kennen en dat het daardoor ook een stuk gezelliger wordt. Daarnaast krijg je ook meer taken en word je soms echt wel uitgedaagd om steeds met nieuwe oplossingen te komen.

Het is een flexibele uitdagende baan. Voor mij ideaal aangezien ik vrij snel afgeleid ben en ik constante uitdaging nodig heb. Sinds een tijdje zit ik ook wat vaker op het call center en ook dit vind ik een leuke toevoeging. Wel heb ik ervaren dat het leuker wordt als je er vaker bent en meerdere dagen op een beurs meedraait. Zo heb ik 7 dagen op de Horecava gewerkt. Doordat ik in deze 7 dagen op verschillende plekken zat, werd ik elke dag opnieuw uitgedaagd om positief en enthousiast te blijven.

Tijdens de opbouw van de Horecava waren er wat problemen omtrent water en elektra en vaak snap je de frustratie van de exposanten heel goed, maar er is niet altijd meteen een oplossing. Dit is vervelend voor de exposant maar ook voor jou, want het kan soms moeilijk zijn wanneer mensen boos zijn om zelf neutraal te blijven. Ook tijdens de beursdagen ben je voornamelijk informatiebalie voor bezoekers, dankbaar werk maar soms ook wel zwaar. Je krijgt namelijk veelal  dezelfde vragen, voor jou misschien wel de 100ste keer maar voor die bezoeker de eerste keer dus moet je altijd vriendelijk blijven, wat voor mij heel erg leerzaam is geweest!

Over het algemeen ben ik heel blij met deze bijbaan. Het is erg flexibel, nu dat ik aan het afstuderen ben heb ik weinig tijd, maar doordat er veel diensten zijn (vroeg of een halve dag) blijft het altijd mogelijk om  een paar dagen per maand te werken. Daarnaast verdient het  prima en zijn de contacten met de Linqers altijd positief. Ook als ze geen werk voor je hebben bij de RAI is er altijd wel ergens anders werk waardoor je niet perse gebonden bent aan het werk wat je normaal doet!