- Door: Julius de Heus, medewerker business unit Logistics bij LINQ –

1. Hoe ben je bij ons gekomen?

Een vriend van mij (tegenwoordig huisgenoot) was net begonnen te werken bij LINQ. Ik ben toen met hem een keer mee geweest voor het magazijnwerk bij Fonq.nl. Hij heeft na een korte tijd een andere baan gevonden, maar ik ben door blijven werken. 

2. Waarom heb je gekozen voor de Logistics niche?

Ik heb niet zozeer specifiek gekozen voor Logistics. Dit is waar ik toevallig in terecht kwam door mijn huisgenoot. Ik deed op dat moment alleen het magazijnwerk. Na een tijdje werd ik gebeld of ik ook interesse had in verhuiswerkzaamheden. Dit leek mij wel wat en zo ben ik in de Logistics groep gerold. Ik heb ook bij andere niches gewerkt zoals Hospitality en eenmalig Security, maar de Logistics niche bevalt mij toch het meest. Bij Logistics zijn handige jongens altijd welkom en ik deed op dat moment de opleiding Service medewerker (schilderen, elektrotechniek, timmeren etc.). De Works niche sloot dus ook wel aan bij mijn opleiding.

3. Wat voor werkzaamheden doe je nu? 

Later ben ik de HBO Kunst & Economie gaan volgen. Hier stopte ik mee na 3 maanden en ik ben toen bijna fulltime gaan werken bij Logistics . Op een gegeven moment ben ik een deel van de planning gaan oppakken bij Logistics . Ik heb toen op het kantoor bij LINQ veel nieuwe dingen kunnen leren. Momenteel sta ik veel op de werkvloer bij verhuisprojecten van kantoorpanden, universiteiten, restaurants etc. In drukkere periodes val ik bij voor de planning. Binnenkort ga ik cursussen volgen en hoop ik de kant op te gaan als projectleider bij verhuiswerkzaamheden. 

4. Waarom zou je dit werk aan andere aanraden?

Het leukste aan het werk vind ik dat elke dag weer anders is. We werken door heel Nederland en af en toe België. Je komt op allerlei plekken waar je dacht nooit te komen. De dag kan makkelijk zijn of je moet even doorpakken. Over het algemeen is het werk en het werktempo goed te doen. Soms moet je even zwaar sjouwen, maar ja dat is weer gratis sportschool :). Je leert handig te worden en je leert verschillende werkzaamheden bij verschillende bedrijven. Buiten dat werken we met een heel leuk team. Het vervoer is altijd goed geregeld. De wekelijkse uitbetaling was ook wel een reden waarom ik bij LINQ ging werken.