- Door: Raela Zorlu, Stagiaire HRM bij LINQ -

‘En kom je dan écht helemaal vanuit Nijmegen?!’ - Bekend gesprek aan de lunchtafel mijn eerste paar dagen dat ik bij LINQ begin. Helemaal afgereisd vanuit het ‘verre zuiden’ (niet dat Nijmegen echt het zuiden is, maar goed), elke dag op en neer naar Amsterdam om daar een halfjaar als stagiaire te werken. Mijn vrienden verklaren me voor gek, enigszins, mijn collega’s ook. Waarom in godsnaam helemaal dáár stage lopen? Ondanks veel stressvolle momenten en inderdaad; veel getreinreis, heb ik vrijwel geen moment spijt gehad om hier stage te gaan lopen. Men lijkt mijn motieven hiervoor zowat ondoorgrondelijk te vinden en voor mijn verwarde vrienden en collega’s die dit vinden, dit is waarom:

  • De diversiteit. Lekkere cliché, wel waar. Omdat LINQ op een vraag en aanbod van allerlei verschillende opdrachtgevers en studenten werkt, is het werk divers. Daarbij, ook al heb ik me tot nu toe heel veel met planning bezig gehouden: er zijn enorm veel mogelijkheden om andere taken te doen. ‘ Oh leuk, je komt hier stage lopen? - Je kunt helpen bij de groei van onze social media. ‘ Oh vind je werving en recruitment interessant? Kijk maar met mij mee.’ ‘Sollicitatiegesprekken bijwonen? Natuurlijk kan dat!’ Eerlijk zeggen, deze taken moet natuurlijk wel in de ‘weinige’ 8,5 uur worden gepropt dat ik daar ben, en dat is soms lastig.

  • Zelfontwikkeling. Natuurlijk, dat heb je bij elke stage, maar waarom ook specifiek hier: Ja iedereen is aardig en behulpzaam, alleen je moet er wel echt zelf achteraan: iedereen is druk bezig, er moet ontzettend veel geregeld worden, zoveel mensen zijn er niet en er is gewoon geen tijd om jou continue bij de hand te nemen. Voor de enorm schuwe mensen onder ons wel een beetje lastig, want dat zorgt ervoor dat je veel zelf moet doen en luid en duidelijk aan de bel moet trekken als je hulp nodig hebt. De andere kant daarvan is dat je verantwoordelijkheid krijgt: Je hoeft geen gedwongen koffierondjes te gaan doen omdat je niks anders mag én op de lange termijn ook een hele goede methode om jouw assertiviteit een flinke boost te geven.

  • Groeimogelijkheden & ruimte. Ook meteen een antwoord op waarom we zo’n onmogelijk lange naam hebben: Powerplay People & LINQ waren ooit (nog niet zo lang geleden eigenlijk) twee aparte bedrijven. Pas sinds ongeveer een jaar zijn ze samengevoegd en één bedrijf geworden. En hier komt mijn favoriet uit voort: hierdoor zijn ze elke dag op zoek naar hoe ze kunnen verbeteren en in combinatie met de kleinschaligheid is er ook echt ruimte voor eigen ideeën van iedereen. Werkoverleg en aan iedereen (ook aan mij!) wordt de vraag gesteld: Wat heb jij nodig om je werk goed en zelfs beter te kunnen doen? Voor de ideeën die worden ingebracht is echt ruimte om ook met z’n allen te kijken hoe deze ideeën ook daadwerkelijk geïmplementeerd kunnen worden. En dát is iets wat je lang niet bij alle bedrijven terugvindt.

  • Het team. Ze zingen, maken elkaar belachelijk (sorry Gijs), maar zijn ook serieus, professioneel en helpen waar nodig. Heel belangrijk: want al is het werk nog zo leuk, daar heb natuurlijk vrij weinig aan als je de mensen met wie je dit werk verricht liever ontloopt.

Bij deze hoop ik voor mijn vrienden en collega’s enigszins verduidelijkt te hebben ‘Waarom?!’  En iedereen die dit leest enthousiast te hebben gemaakt over LINQ als werkplek (Als stagiair, werknemer, Linqer, uitzendkracht: het kan allemaal). Ik heb voorlopig alleen spijt hiervan als ’s ochtends mijn wekker gaat - maar dat kan ook komen doordat ik geen ochtendmens ben :)